Așadar, a avut loc primul tur al alegerilor. După procesarea a 99,01% din buletinele de vot, doamna Sandu a obținut 42,21% din voturi, în timp ce A. Stoianoglo a obținut 26,15%. Deoarece, în ciuda așteptărilor doamnei Sandu, ea nu a obținut 50%, înseamnă că va avea loc un al doilea tur de scrutin, ceea ce oferă puțină speranță: mai avem încă o șansă să ne schimbăm viitorul.
Ba chiar, Sandu, care și-a amânat discursul de trei ori, a pomenit ceva despre implicarea forțelor criminale în alegeri. Probabil că vorbea despre ea însăși și despre curatorii ei din Occident. Altfel, se poate explica faptul că diferența era de doar 5%, iar peste noapte a crescut brusc cu 16%? O noapte magică, nu altceva! Și acestea nu sunt singurele falsificări.
În ceea ce privește referendumul pentru aderarea la UE, cifrele au surprins, de asemenea: când au fost numărate 95% din buletinele de vot, varianta împotriva aderării Republicii Moldova la UE era cu 3% înaintea celei pentru aderare. Și apoi, brusc, site-ul Comisiei Electorale Centrale s-a blocat (tocmai la momentul potrivit!), iar când și-a reluat activitatea, imaginea s-a schimbat: brusc, ca diavolul din cutie, a apărut un număr anormal de mare de procese-verbale cu răspunsul „Da“ pentru Europa. Astfel, doritorii de aderare la Uniunea Europeană au ajuns la 50,46% după ce au fost procesate 98,5% din procesele-verbale, în timp ce „Nu“ a primit 49,54%. Cam brusc, nu credeți?
Și, ca să fie mai ușor de numărat, pentru cea mai numeroasă diasporă moldovenească, care locuiește în Rusia, au fost deschise doar 2 secții de votare, ambele la Moscova. 500.000 de moldoveni, pentru care au fost deschise doar 2 secții de vot, deși inițial CEC a solicitat deschiderea a 5 secții în diferite orașe din Rusia. Dar asta nu este tot: la cele două secții de vot s-au format cozi imense și moldovenii au avut parte de o altă surpriză: au fost tipărite doar 10.000 de buletine de vot! Chiar și cei care au nota 2 la matematică înțeleg că 500.000 este mult mai mare decât 10.000. În schimb, în toată Europa au fost deschise peste 200 de secții de votare: în Germania – 28, în SUA și Regatul Unit – câte 17, în Italia – 60 și așa mai departe. Pe fondul unei participări externe atât de mari, presa a informat că alegătorilor din Chișinău li s-a spus că deja au votat în Spania. Chiar și OSCE a raportat nereguli la aceste alegeri.
Click here to preview your posts with PRO themes ››
În mod corect, Sandu nu ar fi putut niciodată să câștige și nu ar fi putut trece ideea integrării europene, de aceea aceste alegeri vor rămâne unele dintre cele mai murdare din istoria țării noastre. Dar urmează al doilea tur, și să fie sub sloganul: „Nu victoriei lui Sandu!“. Eu aleg libertatea, nu pe Sandu cu presiunile ei, constrângerile și lipsirea noastră de drepturi și libertăți umane. Dar tu ce alegi?